Kako Naći Djelotvornu Tinkturu?

Kada kupujete tinkturu bitno je znati koji faktori odlučuju o kvaliteti i djelovanju. U prošlom članku objasnili smo glavne razlike između alkoholne i bezalkoholne (glicerinske) tinkture te njihove prednosti i mane. U ovom članku saznajte koje faktore je bitno gledati pri odabiru i kupnji tinkture kako bi dobili najbolji efekt.

Kvaliteta

Sad kad ste naučili razliku između ekstrakta i izolata te alkoholnih i glicerinskih tinktura dolazimo do pitanja – koja tinktura je bolja za moje zdravstveno stanje i potrebe? Malo više informacija o toj temi možete saznati u ovom videu, ali ukratko ćemo reći i ovdje. Što se tiče kvalitete tinkture i alkoholna i glicerinska mogu biti jednako dobre, ono što određuje kvalitetnu tinkturu je kvaliteta sirovina, omjeri otapala i ljekovitog bilja te način izrade. I etanol i glicerin imaju podjednaku sposobnost ekstrakcije organskih tvari iz biljke, samo je bitno znati koji omjer vode i organskog otapala koristi za koju biljku te ju ostaviti dovoljno dugo da se namače u otopini.

Snaga

Zato mi kod proizvodnje naših glicerinskih tinktura koristimo specifične omjere za svaku pojedinačnu biljku kako bismo maksimalno izvukli ljekovitih tvari u otopinu te onda kasnije miješali te otopine u formule. Ono što razlikuje Thinktoor formule od većine sličnih proizvoda na tržištu je što mi obraćamo posebnu pozornost na to da u našim formulama bude minimalno 15%, a uglavnom bude i oko 25% ljekovitih tvari iz biljke u otopini. Zato su tinkture djelotvorne već nakon nekoliko doza. A budući da su glicerinske pogodne su i za djecu i ljude osjetljivog želuca.

Kada kupujete tinkturu bitno je saznati u kojem je otapalu rađena (alkohol ili glicerin te koja voda je korištena) i u kojim omjerima, odnosno koliko posto ljekovitih tvari sadrži. Nažalost, većina proizvođača tinktura na tržištu rade tinkture dosta “razrijeđene” pa trebate uzeti veće doze da postignete željeni efekt. Da bi tinktura bila stvarno djelotvorna gledajte da bude barem 15% tinkture ljekovito bilje. Osim toga obratite pažnju i na vrstu otapala ako vam smeta alkohol ili tinkturu želite dati djetetu.

Kome sve tinktura može pomoći

Ukratko – svima! Znamo da zvuči pomalo nevjerojatno, ali uz prave doze i formule tinktura, stvarno svaka osoba (čak i neke životinje) može osjetiti neke zdravstvene benefite. Bitno je napomenuti da ako osoba pije neke farmaceutske lijekove ili koristi neku drugu terapiju, bitno je proučiti interakcije terapija te se posavjetovati s nekim stručnim oko doziranja i vrsti pripravka. Ako vam treba savjet ili smjernice vezano za to koji proizvod vam može pomoći da se osjećate bolje, slobodno nam se javite na mail prodaja@thinktoor.com ili putem društvenih mreža, Instagrama ili Facebooka.

Za većinu proizvoda u uputama piše kako ih koristiti pa je najbolje krenuti s preporučenom dnevnom dozom pa pratiti kako tijelo reagira. Ako se počnu pojavljivati čudni simptomi, svakako se treba javiti proizvođaču proizvoda, liječniku ili drugoj stručnoj osobi.

Tinkturu

Ostavite Komentar