Taheebo – Prirodni Antibiotik

Obnoviti i ojačati imunološki sustav koji je u tijelu oslabio logičan je pristup liječenju tumora, a i drugih bolesti. – dr. Ewan Cameron i dr. Linus Pauling

Ali kako to napraviti pitate se? Postoji više načina, ali u ovom članku fokusirat ćemo se na jedan od njih – Taheebo koru. Taheebo kora koju ljudi koriste zbog ljekovitih svojstava dolazi od visokog tropskog ozonofernog drveta koje se zove Lapacho (Tabebuia Aetisima) i koje raste na čistom nezagađenom zraku visokih planina Južne Amerike.

Indijanci ga zbog svojih čudotvornih učinaka u liječenju bolesti smatraju “svetim drvetom” i zovu ga Taheebo. Naš je imunološki sustav uvijek zaposlen braneći nas od nametnika i čisteći otrove za dobrobit našeg tijela. Kad ne se ne može nositi s količinom otrova koje unosimo u tijelo, ti otrovi ostaju blizu stanica i tako im uništavaju DNA i strukturu što dovodi do manifestacije raznih bolesti i poremećaja.

Ovu blagotvornu biljku mogu uzimati i djeca i odrasli, a može se uzimati istovremeno sa drugim lijekovima ili za vrijeme neke druge terapije. Ako se uzima za vrijeme neke druge terapije, uglavnom poboljšava se učinak te terapije, ali je bitno konzultirati se s liječnikom ili osobom zaduženom za vašu terapiju.

Pomaže kod kožnih oboljenja

Danas znamo da se pored gore navedenog s tahebom uspješno liječe i dermatitisi, neki oblici psorijaze, teške infekcije (teško zacjeljive rane), akne, ekcemi, rozaceja, autoimuni poremećaji na koži, osipi i dr. Taheebo se za tu svrhu može koristiti kao oblog ili ga dodati u vruću kupku, a i iznutra. Najbolji efekt se postiže ako se svakodnevno koristi kao tinktura ili specifično pripremljen čaj plus oblozi ili prah na oštećenom dijelu kože. Za tu se svrhu može dodati prah ili ekstrakt taheebo kore u losion za tijelo ili ga koristiti pri izradi domaće prirodne kozmetike. Ako vas zanima više o ljekovitom bilju, slobodno posjetite naš Blog.

Prirodni antibiotik

Zanimljiva je činjenica kako unatoč velikoj vlažnosti prašume u kojoj obitava taheebo stablo, ono nikada nije zaraženo gljivicama i mikrobima, stoga i ne čudi što ga razni narodi Centralne i Južne Amerike već godinama koriste kao lijek protiv raznih zaraznih bolesti, infekcija, virusa i sl.

Taheebo radi ono što je za naš organizam najpotrebnije, a to je jačanje imunološkog sustava i čišćenje organizma od toksina. Djeluje u čitavom organizmu pa ne čudi kako se često koristi kao pomoć kod anemije (slabokrvnosti), bronhitisa, astme, lupusa, svih tipova tumora i leukemija, upale vena, čira na želucu, bolova i reumatizma, a zahvaljujući tome što taheebo sadrži tvari koje djeluju kao jaki antibiotik može biti veoma koristan pri liječenju raznih infekcija mokraćnog, probavnog, spolnog i dišnog sustava. Ako želite neke od ovih benefita možete probati formulu za limfni sustav Lymph sys 1.

Taheebo kora posebno je učinkovita kod pretjeranog rasta kandide u tijelu. Kod vaginalne kandidijaze, taheebo čaj može se koristiti za vaginalno ispiranje ili parenje. Da bi se vidjeli željeni efekti, preporučljivo je to raditi dva puta dnevno te uzimati taheebo i oralno. Napomena: kod pripreme čaja, bitno je da taheebo kora ne dođe u kontakt sa željezom.

Primjena u alternativnoj medicini

 • Odličan za jačanje imuniteta.
 • Koristan protiv bronhitisa i astme, ali i obične gripe.
 • Lijek protiv raznih zaraznih bolesti npr. gonoreja i sifilis, infekcija, gljivica i virusa.
 • Koristan u čišćenju limfnog sustava i jačanju stanica.
 • Može pomoći pri liječenju tumora.
 • Pomaže kod kožnih oboljenja i infekcija.
 • Upotrebljava se kod bolova kralješnice i zubobolje.
 • Balansira crijevnu mikrofloru.
 • Može pomoći kod mršavljenja.
 • Služi kao afrodizijak.
 • Koristan kao pomoć u liječenju leukemije i anemije.
 • Potiče znojenje i izlučivanje otrova kroz znoj.
 • Pomaže kod alergija.
 • Povećava izdržljivost i energiju.

Napomena: Iako nisu primjećene ozbiljne nuspojave, bitno je ne konzumirati prevelike doze tahebo kore odjednom jer može doći do mučnine.

Ostavite Komentar